Actueel

11-10-2017

>> Actueel - archief

In ontwikkeling: een steeds bredere basis.

 

Ondertussen blijven wij deze website uitbreiden en informatie verzamelen.

 

We hebben twee artikelen toegevoegd over architectonische uitgangspunten voor het ontwerpen van prettige leefomgevingen voor ouderen met dementie:

Zichtlijnen en Looplijnen.

 

We hebben een interview toegevoegd met Biny Vos, coordinator vanuit zorginstelling Florence voor twee van de verbouwingen die wij hebben gedaan. Hierin vertelt zij meer over haar ervaringen met de verbouwing en het begeleiden van de bewonersgroep tijdens het renovatieproces. Zij legt uit hoe zij omgaat met het implementeren van veranderingen naar aanleiding van de verbouwing met haar team van medewerkers. En ze bespreekt de effecten van de verbouwing, op het gebied van licht, beweging, dagritme, etc.

 

Een ander gesprek hadden wij met Frans Hoogeveen; Voormalig Lector Psychogeriatrie aan de Haagse Hogeschool. De tekst van dit interview is in voorbereiding; we praatten over het lerend vermogen van ouderen, de zintuigen, en nog veel meer.

 

Gepland staan: een gesprek met de projectleider van het aannemingsbedrijf dat een aantal van onze verbouwingen voor PG-afdelingen heeft uitgevoerd.

En een interview met een interieurvormgeefster die is gespecialiseerd in ontwerpen voor de zorg, voor mensen met een beperking, of andere kwetsbare groepen.

 

Meer hierover volgt!

 

Informatie delen

 

Heb je opmerkingen, aanvullingen of vragen? Graag!

Wij delen graag zoveel mogelijk informatie, en staan open voor nieuwe inzichten.

Neem contact op >

Deze website is een initiatief van

Bureau Kroner architecten, Den Haag

Over ons >