Externe deskundigen

Onze ervaring met het ontwerpen voor ouderen met dementie hebben wij kunnen opbouwen door de intensieve samenwerking met bewoners, verzorgenden, mantelzorgers, wijkmanagers, vrijwilligers en familie van ouderen met Alzheimer.

 

Door veel gesprekken te voeren, te lezen over ervaringen; door te overleggen met klankbordgroepen, het organiseren van inspraakbijeenkomsten en workshops proberen wij steeds zoveel mogelijk inzicht te krijgen in de ervaringen van alle betrokkenen.

 

Vanuit onze bouwkundige beroepspraktijk brengen wij externe kennis samen vanuit diverse disciplines, zoals bouwfysica, installatietechniek, lichttechnologie, geluidstechniek, ergonomie, productontwikkeling, etc.

 

ONDERZOEK

De deskundigen met wie wij samenwerken in speciaal opgezet onderzoek zijn:

 

Frans Hoogeveen; Voormalig Lector Psychogeriatrie aan de Haagse Hogeschool.

Doctor Ontwikkelingspsychologie (Universiteit van Leiden). Hij werkte als gz-psycholoog in de psychogeriatrie (1990-1993 bij de GDDV Den Haag en sinds 1993 bij Florence). Van 2005 tot 2008 was hij voorzitter van de Vereniging voor Psychogeriatrie.

Verder is hij hoofdredacteur van DENKBEELD, tijdschrift voor Psychogeriatrie, en organisator/gespreksleider van het Alzheimer Café Rijswijk.

 

Tinus Jongert; Lector Gezonde Leefstijl in een stimulerende omgeving aan de Haagse Hogeschool en directeur van het Nederlands Paramedisch Instituut.

Tinus Jongert studeerde Bewegingswetenschappen aan de VU te Amsterdam met als afstudeerrichting Inspanningsfysiologie en Gezondheidskunde. Hij ontwikkelde diverse beweegprogramma’s o.a. voor de fitnessbranche en voor fysiotherapeuten gericht op mensen met chronische aandoeningen.Van 2003 tot 2010 was hij senior wetenschappelijk onderzoeker bij TNO.

 

Mari Groenendaal; lecturer-practitioner bij WoonZorgcentraHaaglanden en de Haagse Hogeschool, en lid kenniskring lectoraat psychogeriatrie.

Mari Groenendaal coördineert praktijkleerunits en stuurt 'practice development' aan op locaties van WZH. Ze is tevens voorzitter van de wetenschappelijke onderzoekscommissie bij WZH.

 

https://franshoogeveen.com

 

https://www.dehaagsehogeschool.nl/onderzoek/lectoraten/psychogeriatrie

 

https://www.dehaagsehogeschool.nl/onderzoek/lectoraten/gezonde-leefstijl-in-een-stimulerende-omgeving

 

https://www.wzh.nl/dementie/kennisontwikkeling-dementie

 

 

PRAKTIJKERVARING

 

Hijlkje Lootsma; was ergotherapeut in onder andere een verpleeghuis, een ziekenhuis en een Mytylschool, en geeft advies over het inrichten van ruimtes in AWBZ zorginstellingen.

Zij benadert de inrichting van de ruimte met name vanuit de beleving en mogelijkheden van de bewoners, mensen met een fysieke beperking of mensen met dementie.

 

http://www.hijlkje.nl

 

Biny Vos; is Senior Coordinator Gastvrijheid en Service bij Florence. Zij maakt deel uit van het Kernteam van de verzorgingshuizen Houthaghe, Loosduinse Hof en Wijndaelercentrum in Den Haag. Haar functie bij Florence is heel divers: zij is verantwoordelijk voor de contacten tussen bewoners en wijkbewoners, activiteiten, ontvangst van nieuwe cliënten, innovatie en implementatie van nieuwe zorg- en horecaconcepten.

In de projecten die wij met haar hebben gedaan (grootschalige renovatie van de verzorgingshuizen Houthaghe en Loosduinse Hof), vormde zij de cruciale schakel in de coördinatie tussen de woongroepen, de verzorgenden en de bouwers.

Informatie delen

 

Heb je opmerkingen, aanvullingen of vragen? Graag!

Wij delen graag zoveel mogelijk informatie, en staan open voor nieuwe inzichten.

Neem contact op >

Deze website is een initiatief van

Bureau Kroner architecten, Den Haag

Over ons >