Dossier

> Dossiers   > Houthaghe   > Ontwerp

ONTWERP

Ontwerp voor een nieuw interieur van de BOPZ-afdeling van verzorgingshuis Houthage van Florence in Den Haag.

ONTWERPPROCES

Van eerste schets tot uitgewerkt plan.

<< Over het nieuwe ontwerp voor het interieur van de PG-afdeling van verzorgingshuis Houthaghe.

EEN OPTIMAAL AANGEPASTE WONING

Het interieur van de woningen op de PG-afdeling.

De indeling in de woning houdt rekening met toegankelijkheid en een prettige werksituatie voor het verzorgend personeel.

4 WOONKAMERS

Moodboards voor de inrichting van de vier gemeenschappelijke woonkamers. De kleurafstemming maakt een duidelijk onderscheid tussen rustige, prikkelarme ruimtes en actieve ruimtes waar gegeten wordt of waar andere activiteiten plaatsvinden.

VERDELING VAN PRIKKELS

In de gangen wordt in het nieuwe ontwerp een veel betere verdeling verkregen van de punten waar iets te beleven of te zien valt. Plekken met negatieve prikkels zijn aangepast, bijvoorbeeld door het camoufleren van niet-toegankelijke deuren.

Hierdoor wordt de beweging door het gebouw gestimuleerd.

TUINKAMER MET BALKON

Op de plek van de voormalige zusterposten komen twee tuinkamers, met Franse balkons: openslaande deuren die zicht geven op kijk-balkons, en van de kamer een loggia maken. Zo kunnen de bewoners veilig en zonder extra begeleiding genieten van de buitenlucht in een rustige omgeving.

>> Verder:

Dossier Houthaghe -

Bouw

Informatie delen

 

Heb je opmerkingen, aanvullingen of vragen? Graag!

Wij delen graag zoveel mogelijk informatie, en staan open voor nieuwe inzichten.

Neem contact op >

Deze website is een initiatief van

Bureau Kroner architecten, Den Haag

Over ons >