Dossier

> Dossiers   > Loosduinsehof   > Interieur

Een niEUWE INRICHTING VANUIT SAMENWERKING EN INSPRAAK

Advies en begeleiding van een nieuwe inrichting van de gemeenschappelijke woonkamers van de open pg-afdeling van zorgcomplex Loosduinsehof in Den Haag.

Een plan voor een nieuwe inrichting van de gemeenschappelijke woonkamers van de PG-afdeling van verzorgingscomplex Loosduinsehof in Den Haag.

Met een paar doorbraken werden vier ruimtes gecreƫerd van een prettige schaal, waardoor er een onderscheid kon worden gemaakt tussen actieve ruimtes met meer prikkels, en rustige ruimtes die prikkelarm zijn.

EENVOUDIG EN HELDER

Door duidelijke thema's toe te kennen aan de verschillende ruimtes, gecombineerd met een kleurvoorstel en een moodboard met inrichtingselementen, werd een werkbare handleiding gegeven voor de nieuwe inrichting.

Hierbij werd deels uitgegaan van reeds aanwezige meubels, zodat de kosten beperkt bleven. Met zeer beperkte middelen werd zo een passende sfeer bereikt in de vier verschillende ruimtes.

SAMENWERKING EN INZET VAN HET PERSONEEL

Het advies- en begeleidingstraject werd door Bureau Kroner georganiseerd, met vanaf het begin inspraak en bijdragen van personeel en familieleden.

Zo werd gezamenlijk het plan gemaakt, waarbij het verzorgend personeel de taak op zich nam van het aanschaffen van nieuwe spullen (met de moodboards als handvat) en het inrichten van de ruimtes.

Een efficiƫnte werkwijze, waardoor in korte tijd en met een beperkt budget een enorme impuls werd gegeven aan de woonruimtes.

 

een apart zitje

een rustige zeekamer

warme kleuren in de woonkamer

een actieve eetkamer

Informatie delen

 

Heb je opmerkingen, aanvullingen of vragen? Graag!

Wij delen graag zoveel mogelijk informatie, en staan open voor nieuwe inzichten.

Neem contact op >

Deze website is een initiatief van

Bureau Kroner architecten, Den Haag

Over ons >