Externe deskundigen

Onze ervaring met het ontwerpen voor ouderen met dementie hebben wij kunnen opbouwen door de intensieve samenwerking met bewoners, verzorgenden, mantelzorgers, wijkmanagers, vrijwilligers en familie van ouderen met Alzheimer.

 

Door veel gesprekken te voeren, te lezen over ervaringen; door te overleggen met klankbordgroepen, het organiseren van inspraakbijeenkomsten en workshops proberen wij steeds zoveel mogelijk inzicht te krijgen in de ervaringen van alle betrokkenen.

 

Vanuit onze bouwkundige beroepspraktijk brengen wij externe kennis samen vanuit diverse disciplines, zoals bouwfysica, installatietechniek, lichttechnologie, geluidstechniek, ergonomie, productontwikkeling, etc.

 

ONDERZOEK

De deskundigen met wie wij samenwerken in speciaal opgezet onderzoek zijn:

 

Frans Hoogeveen; Voormalig Lector Psychogeriatrie aan de Haagse Hogeschool.

Doctor Ontwikkelingspsychologie (Universiteit van Leiden). Hij werkte als gz-psycholoog in de psychogeriatrie (1990-1993 bij de GDDV Den Haag en sinds 1993 bij Florence). Van 2005 tot 2008 was hij voorzitter van de Vereniging voor Psychogeriatrie.

Verder is hij hoofdredacteur van DENKBEELD, tijdschrift voor Psychogeriatrie, en organisator/gespreksleider van het Alzheimer Café Rijswijk.

 

Tinus Jongert; Lector Gezonde Leefstijl in een stimulerende omgeving aan de Haagse Hogeschool en directeur van het Nederlands Paramedisch Instituut.

Tinus Jongert studeerde Bewegingswetenschappen aan de VU te Amsterdam met als afstudeerrichting Inspanningsfysiologie en Gezondheidskunde. Hij ontwikkelde diverse beweegprogramma’s o.a. voor de fitnessbranche en voor fysiotherapeuten gericht op mensen met chronische aandoeningen.Van 2003 tot 2010 was hij senior wetenschappelijk onderzoeker bij TNO.

 

Mari Groenendaal; lecturer-practitioner bij WoonZorgcentraHaaglanden en de Haagse Hogeschool, en lid kenniskring lectoraat psychogeriatrie.

Mari Groenendaal coördineert praktijkleerunits en stuurt 'practice development' aan op locaties van WZH. Ze is tevens voorzitter van de wetenschappelijke onderzoekscommissie bij WZH.

 

Séverine Kas; toegankelijkheidsexpert en ervaringsdeskundige bij Bartiméus, expertise-organisatie voor zorg, innovatie, onderwijs en andere dienstverlening voor mensen die slechtziend of blind zijn.

Séverine Kas is een van de initiatiefnemers van het Adviescentrum Toegankelijkheid voor Bartiméus. Met haar expertise als architect, en eigen ervaring met het syndroom van Usher (een progressieve ziekte die zicht en gehoor aantast), heeft zij zich toegelegd ophet geven van advies met betrekking tot toegankelijkheid voor mensen met een visuele beperking.

 

https://franshoogeveen.com

 

https://www.dehaagsehogeschool.nl/onderzoek/lectoraten/psychogeriatrie

 

https://www.dehaagsehogeschool.nl/onderzoek/lectoraten/gezonde-leefstijl-in-een-stimulerende-omgeving

 

https://www.wzh.nl/dementie/kennisontwikkeling-dementie

 

https://www.bartimeus.nl

 

 

PRAKTIJKERVARING

 

Biny Vos; is Senior Coordinator Gastvrijheid en Service bij Florence. Zij maakt deel uit van het Kernteam van de verzorgingshuizen Houthaghe, Loosduinse Hof en Wijndaelercentrum in Den Haag. Haar functie bij Florence is heel divers: zij is verantwoordelijk voor de contacten tussen bewoners en wijkbewoners, activiteiten, ontvangst van nieuwe cliënten, innovatie en implementatie van nieuwe zorg- en horecaconcepten.

In de projecten die wij met haar hebben gedaan (grootschalige renovatie van de verzorgingshuizen Houthaghe en Loosduinse Hof), vormde zij de cruciale schakel in de coördinatie tussen de woongroepen, de verzorgenden en de bouwers.

 

 

ONTWERP

 

Anika van Vugt; is interieurarchitect met haar eigen praktijk Anika van Vugt | Onderzoek & Ontwerp. Wij werken sinds 2017 veelvuldig met haar samen, en hebben inmiddels diverse ontwerpen voor renovaties en interieurs met haar gerealiseerd.

Anika van Vugt studeerde interieurarchitectuur aan de Hogeschool voor de Kunsten. Zij is met name gespecialiseerd in ontwerpen voor bijzondere doelgroepen, en heeft veel ervaring met het ontwerpen voor ouderen met dementie.

 

 

 

Informatie delen

 

Heb je opmerkingen, aanvullingen of vragen? Graag!

Wij delen graag zoveel mogelijk informatie, en staan open voor nieuwe inzichten.

Neem contact op >

Deze website is een initiatief van

Bureau Kroner architecten, Den Haag

Over ons >