Dossier

> Dossiers   > Prinsenhof   > Aanbevelingen

AANBEVELINGEN

Voorstellen voor verbetering voor het interieur van de PG-afdeling van verzorgingshuis Prinsenhof van WZH. Inrichting, verlichting, reorganiseren van functies - gevarieerde ervaringen, overzichtelijke ruimtes en een actievere beleving.

VARIATIE & BELEVING

Het 'wandelrondje' door het gebouw krijgt op diverse punten mogelijkheden tot activiteit, ontmoeting, even uitrusten of je terugtrekken. Op deze manier blijft het interessant om in beweging te blijven.

Er zijn echter ook voldoende mogelijkheden om tot rust te komen zonder al te veel afleiding.

 

Het centrum van het gebouw in de voorheen onduidelijke middengang wordt de nieuwe, halfopen zusterpost; met (toe)zicht op de twee patio's.

KEUZE IN RUIMTES

De 4 gemeenschappelijke woonkamers krijgen ieder een eigen sfeer: in aansluiting op het veranderende daglicht door de dag heen: activiteit 's ochtend of 's avonds; of juist een prikkelarme ruimte met rustige kleuren.

FOCUSPUNTEN

Aan het einde van de gang is steeds iets te zien of te beleven: actieve zitjes (bankjes in plaats van fauteuils) - benadrukt door verbeterde verlichting; een aquarium of een monitor met natuurbeelden.

 

RUSTPUNTEN

De voorheen stressvolle plekken aan weerszijden van de middengang (door een ontoegankelijke deur) worden gecamoufleerd. Er komt een aandachtspunt meer naar binnen, en twee rustruimtes.

 

CENTRUM

De zusterposten zaten eerst in afgesloten kamertjes; er komt een nieuwe open zusterpost in het centrum van het gebouw.

Open, maar een beetje afgeschermd voor wandelende bewoners. Met uitzicht op de twee buitenruimtes aan weerszijden van een grote lees/werktafel. En bijkomend voordeel: toezicht op de patio's die daardoor veel beter beheersbaar zijn.

ACTIVITEITEN

De patio's worden opgeschoond en nieuw ingericht, met tuintafels voor bewoners.

Verticale elementen (boompje, parasol, vlaggenmast met wimpel) zorgen voor een ruimtelijk gevoel door de nadruk te leggen op de open ruimte en de lucht.

Informatie delen

 

Heb je opmerkingen, aanvullingen of vragen? Graag!

Wij delen graag zoveel mogelijk informatie, en staan open voor nieuwe inzichten.

Neem contact op >

Deze website is een initiatief van

Bureau Kroner architecten, Den Haag

Over ons >